Știri IT

Economica.net

Economica.net
Business la minut

Legea pentru etichetarea făinii de gândaci, greieri, lăcuste – Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional

Proiectul a primit anterior rapoarte de adoptare de la deputaţii din Comisia pentru industrii şi servicii şi din Comisia pentru agricultură. „Se interzice operatorilor economici utilizarea, pe teritoriul României, a unor alimente noi autorizate în prepararea/producerea produselor alimentare prevăzute în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate”, prevede un amendament. În denumirea produselor alimentare se utilizează denumirile legale sau denumirile curente, descriptive care conţin în mod obligatoriu una dintre sintagmele „cu…”, „din…”, urmată de denumirea alimentului nou autorizat, indiferent de proporţia procentajului acestuia în produsul finit, prevede un alt amendament. Etichetele produselor alimentare care conţin alimente noi, respectiv larve de Alphitobius diaperinus (larvele gândacului de făină) sub formă congelată, de pastă, uscată şi de pulbere şi/sau pulbere parţial degresată de Acheta domesticus (greier de casă) şi/sau Locusta migratoria (lăcustă călătoare) sub formă congelată, uscată/pudră,întreagă şi/sau vierme galben de făină (larva de Tenebrio molitor) sub formă congelată, uscată şi de pudră, trebuie să conţină o menţiune din care să reiasă că acest ingredient poate cauza reacţii alergice consumatorilor cu alergii cunoscute la crustacee şi la produse derivate din acestea, precum şi la acarieni. Această menţiune trebuie să apară în imediata apropiere a listei ingredientelor, potrivit proiectului. De asemenea, produsele alimentare care sunt/conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi provenite din spaţiul Uniunii Europene se prezentă în suprafeţele de vânzare clasice directe într-un stand separat, delimitat de standurile ce conţin produsele alimentare consacrate care nu sunt/nu conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi. Dacă produsele alimentare finite/mâncărurile furnizate de unităţile de restauraţie colective sunt oferite spre vânzare în mai multe locuri diferite în cadrul aceleiaşi unităţi, aceste informaţii sunt prezentate consumatorului la fiecare dintre aceste locuri, mai prevede proiectul. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.
Posted on 29 November 2023 @ 11:58 am

Arena IT

Arena IT | RSS
Stiri IT | Blog hardware, software, evenimente IT

Prezentare oficiala – Dacia Duster 2024 costa sub 20.000 euro si arata impecabil

Noua Dacia Duster 3 a fost anuntata oficial. Avem si noi o prezentare pentru care ii multumim lui Luci Popa. Evenimentul a avut loc in Portugalia si putem vedea noul Duster in toata splendoarea lui. Masina va costa sub 20.000 euro pentru primul nivel de echipare si motorizare GPL. Vom mai avea pe langa motorul […] Articolul Prezentare oficiala – Dacia Duster 2024 costa sub 20.000 euro si arata impecabil apare prima dată în Arena IT.
Posted on 29 November 2023 @ 11:00 am

Infoportal

RSS feed currently not available


Please try again later